QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Charita hledá nové koledníky i kolední místa

22.11.2022 18:00

Charita hledá nové koledníky, ale i dospělé vedoucí tříkrálových skupinek, kteří se zasadí o výběr finančních prostředků pro pomoc lidem, kteří si sami pomoci nemohou. Poskytne také podporu při zakládání nových koledních míst.

DSC_0381_00001

Koledování proběhne od 1. do 15. ledna 2023. Ve stejném termínu budou rozmístěny také statické kasičky na veřejně přístupných místech, jako jsou obchody, úřady či kostely, do konce ledna bude ještě možnost přispět bezhotovostně. On-line koleda na www.trikralovasbirka.cz běží celoročně.

Darované peníze pak pomáhají lidem duševně a fyzicky handicapovaným, seniorům odkázaným na péči druhých, dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí, lidem bez domova, chronicky nemocným, matkám s dětmi v tísni, které byly vystaveny domácímu násilí, a dalším skupinám lidí v nouzi či ohrožení.

Vedle malých koledníků Charita uvítá i dospělé vedoucí tříkrálových skupinek. Vybízí také k zakládání nových koledních míst. To je příležitost pro farnosti, které se dosud nezapojily, ale například i pro další pomáhající organizace.

V případě, že máte zájem pomoci osobní koledou, nabídkou veřejného místa k umístění tříkrálové pokladničky nebo organizačně, obraťte se na koordinátorky Tříkrálové sbírky v diecézi.

  • Helena Pachnerová, tel. 731 433 015, e-mail: helena.pachnerova@dchp.charita.cz,
  • Eva Karasová, tel. 731 591 852, e-mail: eva.karasova@dchp.charita.cz.

Foto: Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24