Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Co si přejí pod stromeček děti z Jedničky? Obvod chystá vernisáž soutěžních obrázků - FOTKY

07.12.2023 11:35

Přes dvě stovky dětí v rámci výtvarné soutěže malovaly, co si přejí pod stromeček. První plzeňský obvod připravuje vernisáž děl malých výtvarníků.

vernisáž vánočních obrázků dětí_1223_MO 1 (2)
vernisáž vánočních obrázků dětí_1223_MO 1 (2)vernisáž vánočních obrázků dětí_1223_MO 1 (1)vernisáž vánočních obrázků dětí_1223_MO 1 (3)vernisáž vánočních obrázků dětí_1223_MO 1 (4)vernisáž vánočních obrázků dětí_1223_MO 1 (5)

Auto, bagr, mašinku, šaty, panenku, telefon, lyže, sluchátka, koťátko, pleťovou masku, detektor lži, ale třeba i lásku a zdraví. To všechno a mnoho dalšího si přejí děti z Jedničky pod stromeček.

Výtvarnou soutěž s názvem Co si přeju pod stromeček na podzim vyhlásil první městský obvod. V průběhu listopadu přišlo od malých umělců více než dvě stě obrázků. Ty si můžete prohlédnout v kavárně MIMI caffé v Lochotínském parku.

Výstava bude slavnostně zahájena vernisáží v pondělí 11. prosince v 16 hodin. Na díla malých výtvarníků se můžete jít podívat do kavárny minimálně do konce února příštího roku.

Do výtvarné soutěže se mohly zapojit děti do deseti let, které na Jedničce žijí nebo zde navštěvují školu. Téma udal už název soutěže a malí umělci mohli použít libovolnou techniku, fantazii se meze rozhodně nekladly.

Vedení Jedničky posléze vybralo tři nejzdařilejší díla od dětí z mateřinek a tři od dětí ze základních škol. „Vybrat šest obrázků z takového množství nebylo vůbec jednoduché. S kolegy jsme posuzovali nejen techniku, ale také nápaditost, s níž děti přišly. Mile mě překvapilo, jakou mají fantazii,“ uvedla starostka Jedničky Ivana Bubeníčková.

Vybrané autory ocení vedení obvodu na vernisáži 11. prosince. Uspěli tito výtvarníci: Amálka Kunešová, 81. MŠ, Jan a Sebastian Burešovi, 81. MŠ, Lenka Kroutilová, 60. MŠ, Eliška Blažková, 34. ZŠ, Verunka Davídková, 4. ZŠ a Markéta Linhartová, 34. ZŠ. Všichni obdrží věcné ceny a pamětní listy.

První plzeňský obvod vyhlašuje výtvarné soutěže pravidelně. Naposledy to byla letní soutěž, kdy děti malovaly, jak si představují léto a prázdniny. I z této soutěže vznikla velká výstava, kterou mohli lidé zhlédnout ve stejné kavárně jako nyní. Současná zimní výstava se tam koná již druhý rok po sobě.

Foto ÚMO Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte