QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

ČSSD stále vede před volbami, nedojde zase k patu?

23.05.2010 7:29

Náskok ČSSD vypadá před volbami stále nedostižně. Ať se podíváte na jakýkoli průzkum, Paroubek se může radovat. Nedojde ale zase k patové situaci?

Jak moc se bude Jiří Paroubek radovat se ukáže až o víkendu. Zatím všechny průzkumy jednohlasně tvrdí, že náskok ČSSD je obrovský. Ovšem zda nastane patová situace, závisí i na všech ostatních stranách, které se do sněmovmy dostanou. Průzkumy se liší většinou pouze v tom, zda je třetí nejsilnější strana TOP 09 nebo lidovci.

Úspěch vedoucích stran ale závisí na tom, jaká malá strana se dostane do parlamentu a s kým se spojí. Například podle posledního průzkumu Factumu Invenio by díky zisku lidovců měly levicové strany ČSSD a KSČM dohromady jen 96 křesel a Paroubka by tak mohl Nečas vyšachovat i z druhého místa, pokud by dal dohromady koalici ODS s TOP 09, Věcmi veřejnými a právě KDU-ČSL.

Vše by bylo jinak, kdyby měl pravdu STEM. Lidovce by poslal mimo sněmovnu a Paroubek by mohl ke společné koalici tlačit menší strany TOP 09 a Věci veřejné pohrůžkou, že povládne sám a opře se přitom o tichou spolupráci s komunisty.

Jaká bude situace skutečně se dozvíme po sobotních volbách.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24