QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dálnici u Ejpovic zalila nafta! Kamionu se protrhla nádrž o svodidla - FOTKY

05.10.2016 9:40

Pohotovost pro hasiče, ale také pro zástupce odboru životního prostředí spustila havárie na dálnici D5 u Ejpovic. Kamionu se o svodidla protrhla nádrž. Nafta zalila nejen dálnici, ale vodoteč u mostu.

1
1234

K havárii došlo na sjezdu dálnice u Ejpovic. Na místo museli vyjet hasiči z Rokycan i s nornou stěnou. Na místo dorazili také zástupci odboru životního prostředí, kteří museli zadokumentovat celou událost. 

"Řidič při sjíždění z D5 ve směru na Plzeň roztrhl nádrž o svodidla, nafta se vylila na silnici a část stekla do vodoteče pod mostem. Hasiči přečerpali obsah poškozené nádrže do náhradních barelů, vozovku i hladinu zasypali sorbentem a na vodoteč nainstalovali ze sorpčních hadů nornou stěnu, aby se nafta nedostala do Ejpovického potoka a dále do vodní nádrže Ejpovice," popsala zásah mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Ani tím ale práce pro hasiče nekončí. Vzhledem k tomu, že jednalo o větší množství nafty, čekají je výjezdy na místo události i dál. "Hasiči budou jezdit místo události kontrolovat a měnit sorpční materiál po několik následujících dnů," dodává mluvčí krajských hasičů.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24