Další případ falšování obsahu masa! Tentokrát v polské konzervě

23.06.2018 12:25

Potravinářská inspekce zjistila další případ falšovaného masného výrobku v našich obchodech. Tentokrát se jedná o Best šunkovou delikatesu hovězí, ve které chybělo 10 procent masa.

Best šunková delikatesa

Pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce odebrali nevyhovující vzorek v ostravském Kauflandu. V posledních měsících se jedná o několikátý případ falšování masných výrobků na našem trhu. Výrobcem Best šunkové delikatesy hovězí o hmotnosti 120g je polská firma Agrico.

"Výrobce na etiketě deklaroval obsah hovězího masa 31% a vepřového masa 17%,  přičemž laboratorním rozborem byl zjištěn celkový obsah masa 38,5% - tedy o 10% méně,“ sděluje mluvčí inspekce Radoslav Pospíchal.

"Inspekce prodejci uložila celostátní opatření, aby potravinu vyřadil a stáhl z trhu ze všech svých provozoven na území České republiky.Dále bylo kontrolované osobě nařízeno, aby provedla laboratorní analýzy u dalších tří po sobě následujících dodávek potraviny  na vlastní náklady,“ dodává Radoslav Pospíchal s tím, že s kontrolovanou osobou inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24