QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Deštníky a bundy ze skříní! Víkend proprší a přinese další ochlazení

03.09.2015 7:03

Podle nových výhledů ČHMÚ bude víkend ve znamení oblačné oblohy a přeháněk, navíc neděle přinese další ochlazení. Na začátku příštího týdne budou teploty jen okolo 15 stupňů.

IMG_3148

V příštích dnech bychom rozhodně neměli nechávat deštníky a bundy doma. Podle nových výhledů meteorologů nás čeká spíš zatažená obloha, přeháňky a od neděle i další ochlazení. Postupně by se teploty ale v průběhu příštího týdne mohly šplhat ke 20 stupňům.

"V neděli kolem tlakové níže se středem nad jižní Skandinávií k nám zesílí příliv chladného vlhkého vzduchu od severozápadu. Později se do střední Evropy od severozápadu rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu a příliv chladného vzduchu bude slábnout," informoval Český hydrometeorologický ústav.

Ve čtvrtek bude bude ještě přes den polojasno až skoro jasno. Postupně ale bude až zataženo a ojediněle se přidá déšť nebo přeháňky. Teploty se přes den vyšplhají mezi 19 až 23 stupňů.

V pátek už bude oblačno nebo zataženo, v noci a ráno s deštěm nebo přeháňkami. V průběhu dne by ale srážky měly ustávat a mohla by se objevit i polojasná obloha. V noci naměříme okolo 8 stupňů, přes den pak 18 až 22.

Podobné to bude ohledně počasí i v sobotu, ale už se mírně ochladí. Bude oblačno až zataženo s ojedinělými přeháňkami. Postupně by ale mohly srážky opět slábnout. Noční teploty se budou pohybovat okolo 7 stupňů, denní mezi 15 až 19.

V neděli nás čeká proměnlivá, většinou velká oblačnost a také přeháňky. V noci klesnou teploty na 12 až 8 stupňů, nejvyšší odpolední se dostanou mezi 13 až 17. Naprosto stejně to pak bude vypadat v pondělí, kdy se navíc budou teploty pohybovat jen okolo 15 stupňů.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť. Postupně oblačno až polojasno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 18 °C, postupně 15 až 20 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT