Deštníky s sebou! Druhá polovina týdne proprší

04.06.2020 7:07

Před námi je několik dní, kdy musíme v Plzeňském kraji počítat se zataženou oblohou a také s deštěm. Přinášíme předpověď do konce tohoto týdne.

nebe nad Plzní_QAP foto (6)

Převážně zataženo a na většině území přeháňky nebo občasný déšť, místy bouřky. Taková je předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pro čtvrtek 4. června. "Nejvyšší teploty 19 až 22 °C, na horách 15 až 18 °C. Zpočátku slabý, během dne mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s. V bouřkách může vítr přechodně zesilovat,“ informuje ČHMÚ.

Zataženo s přeháňkami nebo občasným deštěm, místy i bouřkami bude i v noci na pátek. K ránu by měly srážky částečně slábnout. Teploty spadnou na 12 až 9 °C, na horách 10 až 7 °C. Podobné počasí bude i během dne. Nejvyšší teploty se v pátek vyhoupnou na 15 až 18 °C, na horách 10 až 13 °C.

Počasí se příliš nezmění ani o víkendu. Také v sobotu 6. června nás bude provázet oblačná obloha a míst občasný déšť. Večer budou srážky četnější, zejména na jihu a jihovýchodě regionu. "Nejnižší noční teploty 9 až 6 °C, nejvyšší denní 15 až 18 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s,“ avizuje ČHMÚ.

Neděle 7. června přinese zataženou až oblačnou oblohu a na většině území občasný déšť. "Později během dne ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 10 až 7 °C, nejvyšší denní 15 až 18 °C. Slabý proměnlivý, postupně severovýchodní vítr do 4 m/s,“ sdělují meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24