QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Děti z Domu dětí a mládeže Klatovy darovaly srdce zástupcům města

03.03.2023 14:35

Odstartoval 9. ročník projektu Srdce s láskou darované. Více než 40 000 Srdcařů dělá radost lidem kolem sebe. Do projektu se zapojily i děti z Domu dětí a mládeže Klatovy.

srdce s láskou_Klatovy_0323_město Klatovy

Cílem projektu je podporovat tradiční lidské hodnoty, jako jsou láska, přátelství, rodina, úcta. Podpora týmové práce a rozvoj tvůrčích dovedností dětí. „Děti z dramatických kroužků DUHA a MÚZA vlastnoručně vyráběly papírová srdce, která dělají radost náhodným kolemjdoucím, kteří jsou jimi obdarováni. Těchto malých srdíček bylo vyrobeno a rozdáno 2 660,“ informovalo město Klatovy.

Děti vyrobily i jedno velké srdce, které darovaly vedení města. „Jedno srdce v nadživotní velikosti bylo předáno zástupcům města. Toto srdce bylo vytvořeno jako symbol města, tedy srdce města Klatovy,“ uvádí město. Srdce za město převzali starosta Rudolf Salvetr a místostarostové Martin Kříž a Pavel Strolený. V úterý 28. 2. bylo srdce představeno na jednání zastupitelstva města, kde zastupitelé dostali malá srdíčka na památku.

Za povšimnutí stojí detaily, které srdce zdobí. Jednotlivé dílky symbolizují významné části a složky Klatov, které utváří celek.

Velké srdce bude vystaveno v prostorách informačního centra.

Více k projektu naleznete zde.

Foto město Klatovy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24