QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dobrá zpráva! Oprava Rokycanské ulice v Plzni bude brzy hotova

05.05.2023 10:37

Oprava Rokycanské ulice výrazně ovlivňuje provoz v Plzni. Dobrou zprávou je, že se stavba chýlí ke konci. Poslední komplikace čeká řidiče v neděli 7. a v pondělí 8. května.

Oprava semaforů Jateční - Rokycanská (2)

Oprava Rokycanské ulice, která začala 1. dubna, se chýlí ke zdárnému konci. Bez omezení by na ní řidiči měli projet už večer 8. května.

V neděli 7. a o státním svátku v pondělí 8. května budou ještě na křižovatce Rokycanská x Jateční provedeny poslední stavební práce, tedy opravy asfaltového povrchu silnice. „Jsem rád, že se ve spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR (ŘSD) podařilo dohodnout termín doplňujících prací právě na neděli a sváteční pondělí, kdy je provoz minimální a také jsou uzavřená obchodní centra v blízkosti stavby,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životní prostředí.

S úpravou křižovatky začne ŘSD v neděli v 7 hodin ráno, kdy bude vyfrézovaný a vyčištěný stávající povrch, následně pak dělníci opraví trhliny v silnici. V pondělí pak bude na vozovku položený asfalt. Ve 20 hodin by měla být komunikace uvedená do provozu.

Od 1. dubna byly na Rokycanské ulici v několika etapách opraveny asfaltové vrstvy, vylomené obruby a obnoveno značení na silnici. Jde o pokračování opravy silnice, která probíhala už v minulém roce.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24