Dušičky letos proběhnou netradičně, bohoslužba za zemřelé bude on-line

28.10.2020 16:53

Česká republika si letos poprvé bude připomínat Den památky zesnulých netradičním způsobem, svátku se totiž dotknou některá vládní nařízení. Jaká?

truhla dušičky Jana Lazarová

Dušičkové období tradičně provází zvýšená návštěvnost hřbitovů a pietních míst. Ani letos tomu zřejmě nebude jinak.

I při cestě za uctěním památky zesnulých je třeba důsledně dbát na dodržování platných vládních opatření. Především těch, které se týkají shlukování většího počtu lidí na jednom místě nebo dodržování rozestupů. Doporučuje se i zakrytí úst a nosu rouškou, respirátorem či jinou ochranou.

Dušičky neboli Památka zesnulých připadají letos na pondělí 2. listopadu. Největší nápor lidí na hřbitovech se očekává v sobotu 31. října a v neděli 1. listopadu.

Plzeňské hřbitovy budou pro veřejnost otevřeny od 7 do 20 hodin.

Novinky si přichystala i Diecéze plzeňská. Od 26. října do 8. listopadu můžete napsat jméno blízkého zemřelého nebo vaši prosbu prostřednictvím on-line formuláře. Biskup Tomáš Holub předá jména a prosby mnichům z trapistického kláštera v Novém Dvoře, kteří se za ně budou modlit.

Jména a prosby můžete také vhodit osobně do připravené truhly u plzeňského Andělíčka.

V pondělí 2. listopadu od 18 hodin bude biskup Tomáš Holub sloužit bohoslužbu za všechny naše blízké zemřelé. Vysílat se bude na Youtube Diecéze plzeňské.

Foto: Jana Lazarová

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24