QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiče v regionu zaměstnaly bouřky. Na kontě mají čtyři desítky výjezdů

08.07.2015 7:03

Bouřky, které se v noci přehnaly regionem, zaměstnali hasiče hned na několika místech. Nejhorší situace byla na Klatovsku. Po bouřkách přichází do kraje ochlazení, ve čtvrtek bude jen kolem 20 stupňů.

FOTO_HZSPK

Přesně podle předpovědí meteorologů se v noci na středu přehnaly regionem poměrně silné bouřky. Největší problémy nadělal silný vítr, který lámal stromy a větvě. Hasiči museli vyjíždět během noci k několika desítkám zásahů spojených s počasím. teď přichází ochlazení.

Silné bouřky, před kterými varovali meteorologové, skutečně prošly celým regionem. "Jezdili jsme hodně. Většinou šlo o popadané stromy. Dá se říct, že nejvíc zásahů bylo na Klatovsku, také na jižním Plzeňsku," shrnul velící důstojník směny hasičů s tím, že dohromady se jednalo na celý kraj okolo čtyř desítek výjezdů. Na druhou stranu přívalové deště příliš problémů nenadělaly, například nějaký extrémní nárůst případů čerpání vody z objektů hasiči nezaznamenali.

Odstraňování následků pokračovalo i v ranních hodinách."Náročnou noc hasičům odstartovala událost v 1:20 hodin u Hartmanic a od té doby se hasiči nezastavili až do ranního střídání směn. Nastupující hasiči pokračují v odstraňování následků bouřek. Nejvážnější situace pak byla v okolí Srní, kde se na likvidaci popadaných stromů podíleli hasiči třech jednotek SDH společně s pracovníky ISS a lesní správy po celou noc. V Srní spadl strom na osobní auto, mezi Antýglem a Modravou do jednoho padlého stromu zde narazilo osobní auto, obě nehody se obešly bez zranění a bez úniku provozních kapalin. U Čeňkovy Pily strom přerazil sloup telefonního vedení, kabely zůstaly neporušeny. Ráno pak u Srní padla vzrostlá osika na budovu v chatové oblasti," doplnila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Po bouřkách k nám bude nyní proudit chladný vzduch a postupně se ochladí. Ve středu budou teploty šplhat ještě i na 26 stupňů. Ve čtvrtek ale bude obloha většinou oblačná, čekají nás přeháňky nebo déšť a teploty maximálně okolo 21 stupňů. Obdobné teploty by měly být i v pátek, to už ale ubydou srážky a čeká nás polojasno nebo skoro jasno.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24