QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči budou bojovat s únikem čpavku ze zimního stadionu

15.06.2016 20:22

Záchranné manévry už ve čtvrtek ovládnou Klatovy. Lidé se ale nemusí děsit, půjde jen o taktické cvičení. Složky IZS budou nacvičovat zásah při únikzu čpavku ze zimáku.

FOTO_QAP_CZ (45)

Možná pořádné pozdvižení by mohly vyvolat hasičské manévry, které už ve čtvrtek ráno odstartují v KLatovech. Hasičský sbor ovšem jedním dechem obyvatele města uklidňuje, že se bude jednat jen o cvičení. Tématem bude únik čpavku ze zimního stadionu.

"Taktické cvičení se bude konat ve čtvrtek 16. června v době od 9:00 do 12:00 hodin na téma: Únik čpavku z přívodního potrubí na plochu. Záchranářské týmy si budou muset poradit především se záchranou zraněných pracovníků a evakuací Základní školy, která je v sousedství stadionu," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Do cvičení se kromě hasičů zapojí i další složky integrovaného záchranného systému. "Za jednotlivé složky to bude celkem 42 hasičů, 11 zdravotnických záchranářů, 5 záchranářů letecké záchranné služby Líně, 16 příslušníků Policie České republiky, 3 strážníci Městské policie Klatovy, 12 členů Krizového štábu města Klatovy, nemocnice Klatovy do cvičení zapojí 65 svých zaměstnanců a FN Plzeň zajistila 26 členný tým," vypočítává složení mluvčí krajských hasičů.

FOTO: ilustrační

 

Cílem cvičení je mimo jiné prověřit havarijní plán zimního stadionu Klatovy, procvičit taktické postupy jednotek PO a složek IZS při úniku většího množství kapalného čpavku do okolí, jejich spolupráci nejen mezi sebou, ale i s dalšími zúčastněnými organizacemi, místní ZŠ a městem Klatovy.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24