QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči zasahovali v sobotu u několika požárů

25.06.2017 9:37

Velké sucho, které panuje v posledních dnech, způsobuje požár hlavně lesních a travnatých porostů. V sobotu měli hasiči hned několik takových zásahů. Navíc vyjížděli k požáru domu v Plzni. 

DOL_3228

U Zdemyslic hořely stromy a tráva u železniční tratě a pořár zasáhl i zahradu. „Jednotky jednotky HZS Nepomuk, SŽDC Plzeň, SDH Blovice, SDH Želčany a místního SDH bojovaly s požárem řady stromů a trávy podél trati. Oheň zasáhl i část zahrady. Požár napáchal škody předběžně za 42 tisíc. Uchráněné hodnoty se odhadují na půl milionu,“ uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Ve Vrčeni hasiči likvidovali požár trávy podél silnice. Zasažena byla plocha asi 10 x 2 metry. Požár se obešel beze škod.

Na Rokycansku vyjížděli hasiči k požáru lesa mezi obcemi Biskoupky a Drahoňův Újezd. Příčina požáru se šetří.

V sobotu odpoledne hořelo i u dálnice D5. „U 112. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu jednotky HZS Stříbro, HZS Tachov a SDH Bor uhasily požár trávy a křovin za svodidly. Zasažena byla plocha asi 50 x 40 metrů. Ke škodě při požáru nedošlo,ů dodala mluvčí hasičů.

Po jedné hodině v noci z pátku na sobotu hasiči zasahovali u požáru domu v Alešově ulici. Tady za požár může zřejmě nedopalek. „V Plzni vyhlásilo operační středisko poplach hasičům na stanicích Střed a Slovany a vyslalo je do ulice Alešova k požáru v čtyřpatrové budově. Současně vyjeli i dobrovolní hasiči ze Skvrňan. Pravděpodobně odhozený nedopalek zapálil odpad ve světlíku. Ke škodě při požáru nedošlo,“ uvádí Pavla Jakoubková.

ilustrační foto

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24