QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Havárie odstavila plzeňské Hradiště od vody

22.01.2016 10:33     22.01.2016 10:46

Plzeňská část Hradiště se v pátek dopoledne ocitla bez vody kvůli havárii na potrubí. Počty havárií v posledních týdnech v Plzni stoupají. Čtěte podrobnosti.

Odkalení prováděné plzeňskou vodárnou.

Hned několik ulic plzeňského Hradiště se v pátek dopoledne ocitly bez dodávky vody. Na vině byla havárie potrubí. V posledních dnech havárií přibývá. Podle vodárny narostou počty nejspíš i v průběhu dalších dnů, kdy se začne oteplovat.

Nejspíš silný mráz stojí za havárií potrubí, ke které došlo v pátek dopoledne. Právě havárie se stala důvodem odstávky vody, která postihla značnou část Hradiště. "V ulici Osadníků došlo k havárii. Dodávka vody by měla být obnovená kolemm poledne," řekla QAP.CZ mluvčí vodárny Kateřina Chmelíčková.

Havárie na soustavě potrubí jsou v poslední době poměrně časté. Nicméně za kritickou ji zatím vodárny nepovažují. Paradoxně víc havárií bylo v době, kdy se ochlazovat teprve začalo. "Poměrně hodně bylo havárií v minulém týdnu, kdy začalo mrznout. Právě rychlé změny teplot jsou nejhorší. Předpokládáme, že i v těch dalších dnech, až se začne oteplovat, bude havárií víc," dodává Kateřina Chmelíčková s tím, že průměr obdobných událostí je v těchto dnech vyšší než obvykle.

I po obnovení dodávky vody by lidé měli počítat s tím, že voda může téct zakalená. V případě delších problémů mohou koienti vodárny kontaktovat zákaznickou linku s nepřetržitým provozem na čísle 377 413 444.

Mapa zasažených ulic havárií:

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24