QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hlavní část konvoje americké armády dorazila do regionu - FOTKY

13.09.2015 8:02     13.09.2015 10:17

Hlavní část konvoje americké armády v rámci takzvané Dunajské jízdy vjela v neděli na území republiky přes Rozvadov. Přes dálnici kolem Plzně zamířila do Vyškova. Podívejte se na fotky.

FOTO_QAP_CZ (5)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (17)FOTO_QAP_CZ (18)FOTO_QAP_CZ (20)FOTO_QAP_CZ (21)

Hlavní část konvoje americké armády, který se přesouvá z Německa do Maďarska v rámci takzvané Dunajské jízdy, vjela na území republiky kolem 9. hodiny ráno. Postupně míří jednotlivé části do Vyškova, odkud se budou v pondělí přesouvat dál směrem do Maďarska.

Americká armáda tentokrát míří na cvičení Severoatlantické aliance v Maďarsku. Dunajská jízda čítá dohromady víc jak pět stovek vojáků a na 150 vozidel techniky. První čádt konvoje projela přes Rozvadov kolem 9. hodiny a postupně přes dálnici kolem Plzně projede pět částí ve zhruba hodinových intervalech.

Kolem Prahy míří vojáci směr Brno a Vyškov. Právě z Vyškova se pak budou v pondělí večer přesunovat dál do Slovenska a Maďarska, kde je čeká samotné cvičení NATO.

V tomto týdnu už kolem Plzně projela také předsunutá část konvoje. Podrobnosti k prvnímu průjezdu najdete v článku zde. Tentokrát se přesun odehrává bez větších doprovodných akcí. Nedošlo ani na setkání s občany jako tomu bylo na jaře, kdy regionem projel Dragoon Ride. Tehdy se američtí vojáci zastavili i v Plzni, kde je vítaly tisíce lidí. Na cestě ze cvičení zpět do Německa je lidé doprovázeli i podél dálnice D5. Více informací včetně fotogalerie najdete zde.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24