QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hlídky znovu obsadily silnice! Kontroly budou pokračovat

24.01.2017 12:12

Také v letošním roce policie slibuje pokračování série dopravně bezpečnostních akcí. První už se rozebíhají. Tentokrát se policejní hlídky zaměřily hlavně na dechové zkoušky u řidičů.

QAP_FOTO

Jedna z prvních dopravně bezpečnostních akcí letošního roku odrtartovala na Domažlicku. Do akce šli jak dopravní policisté, tak policisté pořádkové služby.

"Policejní hlídky se zaměřily zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči a na dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Při výkonu služby pátrali policisté i po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech. Věnovali pozornost i problematice spojené s ilegální migrací osob, pašováním drog a ilegální přepravou zbraní," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Během několika hodin prošlo kontrolou bezmála čtyřicet aut. I když přestupků zjistili policisté poměrně málo, o úplné drobnosti rozhodně nešlo. Jeden z řidičů byl dokonce pod vlivem alkoholu. "Ze sledovaných přestupků se ve třech případech jednalo o nerespektování rychlostních limitů, jeden řidič usedl k řízení vozidla bez řidičského oprávnění a jeden řidič byl přistižen za volantem po předchozím požití alkoholických nápojů," shrnuje mluvčí policie.

Těmito kontrolami ovšem série akcí na silnicích v kraji zdaleka nekončí. Policie už chystá další. "Policisté upozorňují všechny účastníky silničního provozu, že obdobné akce se budou v brzké době opakovat," říká Dagmar Brožová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24