QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hodně zdraví, Earle! Veterán Earl Ingram slaví 95. narozeniny

02.09.2017 9:30

Dnes slaví veterán Earl Ingram 95. narozeniny. Ingram je jeden z pravidelných návštěvníků oslav osovobození v Plzni. Na západ Čech jezdí pravidelně už několik let.

veterán Earl Ingram ve 22. MŠ (61)

Hrdina, osvoboditel města Plzně a skromný člověk, takový je Earl Ingram, příslušník slavné 2. pěší divize.

Dnes slaví Earl Ingram 95. narozeniny. Hodně štěstí a zdraví Earle!

Earl Ingram si každoročně návštěvu Plzně uživá. Baví ho nejvíce kontakt s lidmi. Pravidelně také navštěvuje i školku v ulici Zikmunda Wintra, kam dětem přiváží dárky. 22. MŠ je totiž nejblíže památníku 2. pěší divize na Chodském náměstí.

„Byl jsem letos i s rodinou v Kříších, byli jsme v místní hospůdce, povídali si s lidmi. I děti mají spousty otázek. Jedna asi osmiletá holčička se mi zeptala, jestli jsem se tehdy v roce 45 v Plzni zamiloval. Já jsem jí odpověděl, že jsem se zamiloval do všech,“ prozradil QAPu v roce 2016 při návštěvě 22. MŠ.

Earl Ingram právě v Kříších pobýval v květnu 1945 po dobu dvou týdnů. "Byl jsem dva týdny v Plzni a dva týdny v Kříších," vzpomínal Earl. Po desítkách let se do této vesničky na Plzeňsku opět vrátil. "Létal jsem i v Německu a koukal z letadla k vám, ale nemohl jsem sem," prozradil Earl, který coby voják byl i ve Vietnamu či Korei a několik let působil také v Pentagonu.

Celou reportáž ze školky najdete zde.

foto QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24