Hromadná nehoda zkomplikovala provoz u Losiné

06.11.2015 8:15     06.11.2015 9:40

Mlha a kluzké silnice dělají v posledních dnech zejména v ranních hodinách problém na řadě místech regionu. V pátek se hned čtyři auta střetla na hlavním tahu u Losiné.

DSC_9779

Řidiči po celém regionu museli v pátek ráno opět počítat s mlhou a místy i namrzajícími silnicemi. Na několika místech pak dopravu komplikovaly nehody. Hromadná nehoda se odehrála u Losiné u Plzně. Ke zranění naštěstí nedošlo. Řidiči by měli být v tomto období maximálně opatrní.

Hromadná nehoda zkomplikovala provoz u Losiné na hlavním tahu krátce před osmou hodinou ranní. "U čerpací stanice u Losiné na hlavním tahu I/20 došlo ke střetu celkem čtyř osobních aut. Při nehodě nedošlo ke zranění. Na místo byli povoláni i hasiči kvůli úniku provozních kapalin," řekla k nehodě mluvčí policie Hana Štefflová. Silnice naštěstí zůstala průjezdná, řidiči nicméně museli počítat s problémy.

Další nehoda se odehrála mimo jiné u Ejpovic na hlavním tahu I/26 zhruba padesát metrů od sjezdu z dálnice D5. Tam se srazilo osobní a nákladní auto. Naštěstí i tam se to obešlo bez zranění. Nehoda komplikovala provoz v pátek ráno například i v Hrádku na Rokycansku v ulici Družby.

Mlhy, namrzlé silnice dělají řidičům problémy...

Během posledních dnů byla situace na silnicích po ránu často hodně podobná. Ranní mlhy, snížená viditelnost i kluzké silnice mohou být zrádné. "Řidiči by v tomto období měli být za volantem maximálně pozorní a obezřetní. Zejména v případě mlhy, kdy bývá viditelnost velmi významně snížena, by se měli řízení věnovat stoprocentně. Problémy mohou působit i stále častěji namrzající silnice. Řidiči by měli přizpůsobit rychlost jízdy stavu a povaze komunikace a především by měli pamatovat na dodržování bezpečné vzdálenosti," dodává mluvčí policie Hana Štefflová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24