QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

IKEA stahuje netopýří pláštěnku. Děti se s ní mohou přiškrtit - FOTO

08.04.2016 8:12

Známý řetězec IKEA stahuje z trhu dětskou netopýří pláštěnku. Při jejím nošení utrpěly některé děti zranění. Kdo ji má doma, může ji vracet v jakémkoliv obchodě a nepotřebuje ani účtenku.

Zdroj_IKEA

IKEA stahuje z prodeje dětskou pláštěnku ve stylu netopýra. Některé děti, které ji nosily, měly na krku odřeniny a šrámy. Žádné zranění si sice nevyžádalo lékařské ošetření, nicméně obchodní řetězec na oznámení okamžitě zareagoval. Pláštěnka se prodávala i u nás.

Jedná se o netopýří plášť LATTJO, obchodní řetězec dokonce vyzývá, aby ho lidé, pokud už ho mají doma, odstranili z dosahu dětí. "IKEA se rozhodla stáhnout z trhu netopýří plášť LATTJO poté, co obdržela zprávy o třech dětech, které měly následkem nošení pláště LATTJO odřeniny a šrámy na krku. Když děti chtěly plášť sundat, suchý zip šel velmi obtížně rozpojit," informoval obchodní řetězec.

Žádná zranění, která děti utrpěly, nebyla vážná. Nicméně i podle IKEA hrozí riziko nejen zranění krku, ale i přiškrcení.

"Plášť je možné vrátit v jakémkoli obchodním domě IKEA na oddělení služeb zákazníkům, kde vám budou vráceny peníze v plné výši. Doklad o nákupu (účtenku) není nutné předložit. Případně se můžete obrátit na kontaktní centrum IKEA na telefonním čísle 234 567 890," upozorňuje obchod.

FOTO: IKEA

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24