QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Inspekce zakázala prodej dětské houpačky! Může se snadno převrátit

31.03.2016 10:02

Česká obchodní isnpekce zakázala prodej a nařídila stáhnutí z trhu dětské zahradní houpačky. Podle testů je houpačka příliš vratká a není pro děti bezpečná.

houpačka

Se začátkem jara se v obchodech a zejména v hobbymarketech usídlilo tradiční zahradní zboží. nechybí nejrůznější zahradní náčiní, ale také nábytek a doplňky. Inspektoři ČOI se proto na tento sortiment zaměřili a rozhodně neodcházeli s prázdnou. Testy navíc neprošla houpačka určená pro nejmenší děti.

Zákaz prodeje a nařízení o stažení z trhu vydala ČOI u dětské zahradní houpačky Beruška CULT. "Česká obchodní inspekce spotřebitele před tímto výrobkem varuje. Její inspektoři zjistili, že houpačka může při běžném způsobu používání bezpečnost dětských uživatelů ohrozit, neboť se již při vychýlení přesahujícím 20° převrací. Česká obchodní inspekce vydala zákaz distribuce houpačky a nařídila její stažení z distribuce," informovala inspekce.

Na obalu houpačky je uvedený typ modelu 0189B-LADYBUG/PO:970239 a Baumax Import&Logistik GmbH. Původem je houpačka z Číny.

Obdobné kontroly na sezónní zboží budou ze strani České obchodní inspekce pokračovat.

FOTO: ČOI
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24