QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jahodový kompot byl plný plísně! Inspekce ho stahuje z prodeje - FOTKY

25.11.2016 10:35

SZPI stahuje z prodeje jahodové kompoty, ve kterých se objevila plíseň. Pokud je někdo má doma, rozhodně by je neměl konzumovat. Čtěte podrobnosti!

1
13untitled

Státní zemědělská a potravinářská inspekce při kontrolách v obchodech objevila další potravinu, která by rozhodně na stůl přijít neměla. Tentokrát jde o jahodové kompoty původem z Egypta, ve kterých byla nalezena plíseň.

"Kompotové konzervy uváděné na trh společností TOHIS spol. s r.o., vykazovaly po otevření evidentní známky kažení a obsahovaly okem viditelné plísně," uvádí SZPI. Konkrétně se jedná o konzervy s minimální trvanlivostí do konce letošního roku. Dovozcem kompotů původem z Egypta je německá společnost OTTO Franck import KG.

Inspekce celou záležitost dál prošetřuje, zajímají ji mimo jiné veškeré vazby mezi dodavateli. Důležité nicméně je, že pokud lidé doma konzervy mají, rozhodně by jahody jíst neměli. "SZPI tak upozorňuje spotřebitele, aby dbali zvýšené pozornosti a vyvarovali se konzumaci uvedené potraviny. Inspekce nařídila stažení uvedených šarží z trhu a zahájí s kontrolovanou osobou správní řízení o uložení sankce," upozorňuje inspekce.

Zjištěné závadné šarže: 310314 STL17, 29032014 STL8, 310314 STL9, 28/4/2014 ST.LOT32 v balení 410g

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT