Jak to vypadá s cestováním? Do Chorvatska vám stačí antigenní test

14.06.2021 8:31

Prázdniny se nepřetržitě blíží a s nimi i letní dovolená. Vzhledem k současné koronavirové době je dobré, se vždy před odjezdem do dané destinace ujistit, jaká pravidla v ní platí. 

IMG_7466
IMG_7465IMG_7466IMG_7468IMG_7467

Chystáte se na dovolenou, ale nestihnete druhou dávku očkování? Máme pro vás dobrou zprávu, pokud se chystáte do Estonska, Slovenska, Rakouska, Maďarska nebo Chorvatska, stačí vám pouze jedna dávka očkování.

Naopak mezi země, které očkování neuznávají patří: Portugalsko, Irsko, Velká Británie, Francie, Belgie, Nizozemsko, Švýcarako, Itálie, Rumunsko, Norsko a Švédsko.

IMG_7468PCR test nevyžaduje Belgie, Švýcarsko a Rumunsko. Pokud však pojedete do Velké Británie, je nutné si PCR test udělat až v dané zemi. Ostatní státy se liší v délce platnosti PCR testu, kterou povolují. 

IMG_7466

 

Antigenní test opět nevyžaduje Belgie, Švýcarsko a Rumunsko. Při vycestování do Velké Británie je nutné se nechat otestovat antigenním testem až po příletu. Naopak tento způsob testování neuznává Island, Finsko, Estonsko, Lotyšsko, Litva, Maďarsko, Irsko, Portugalsko, Francie a Řecko. Dále se státy liší opět v akceptování délky platnosti antigenního testu.

 

IMG_7467

 

Foto: Ministerstvo zdravotnictví ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24