QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Jarní slunečné počasí vystřídá déšť, v noci může mrznout

26.03.2023 12:40

Od západu bude přes střední Evropu postupovat okluzní fronta. V čerstvém severozápadním proudění přejde přes naše území výrazná studená fronta, za kterou k nám začne proudit studený a vlhký vzduch od severozápadu.

Déšť

Neděle

Zataženo, odpoledne občasný déšť, na hřebenech hor nad 1100 m srážky postupně smíšené. K večeru ustávání srážek a přechodné protrhávání oblačnosti. Nejvyšší teploty 9 až 12 °C, na horách 4 až 7 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Pondělí

Zpočátku zataženo a na většině území občasné sněžení, zpočátku v polohách pod 500 m i srážky smíšené nebo dešťové, během dne přechod k proměnlivé oblačnosti a přeháňkám, sněhovým nebo s krupkami ve všech polohách. Ojediněle bouřky. Nejvyšší teploty 3 až 6 °C, na horách -1 až +2 °C. Čerstvý severní až severozápadní vítr 5 až 10 m/s s nárazy místy až 20 m/s (tj. až 70 km/h).

Úterý

Proměnlivá oblačnost, místy sněhové nebo krupkové přeháňky. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, nejvyšší denní 2 až 6 °C. Mírný severozápadní vítr 4 až 7 m/s. V noci a ráno se může místy tvořit náledí nebo zmrazky, na horách se mohou tvořit sněhové jazyky.

Středa

Zpočátku oblačno až polojasno, od západu přibývání oblačnosti a místy občasné sněžení, které bude přecházet do deště nebo deště se sněhem. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, k ránu oteplování, nejvyšší denní 5 až 9 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Podobný ráz počasí bude pokračovat i následující dny.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24