Jaro převezme vládu! Příští týden naměříme až 24 stupňů

01.04.2016 12:11

I když zatím to tak rozhodně nevypadá, už příští týden dorazí skutečně jaro se vším všudy. Oteplovat se začne od neděle a v příštím týdnu se opravdu zahřejeme...

První jarní den lákal ven. Na mnoha místech padly teplotní rekordy.

V posledních dnech to vypadá, že apríl chce letos skutečně dostát svého jména. Zatímco ve čtvrtek se mnohde teploty pohybovaly okolo 18 stupňů, v pátek klesly o víc jak deset stupňů. Tentokrát ovšem meteorologové přichází s dobrými zprávami. V příštím týdnu budou teploty stoupat až ke 24 stupňům.

Oproti pátku bude už víkend ve znamení krásného slunečného počasí. V sobotu i v neděli má být polojasno nebo jasno a teploty budou odpoledne okolo 16 stupňů, v neděli až okolo 19. Ještě v sobotu v noci by ale mohlo mrznout. Navíc v sobotu ráno se mohou objevit mlhy.

A od pondělí si na své přijdou všichni milovníci teplého počasí. Ke slunečné obloze by se totiž měly přidat teploty, které pokoří hranici 20 stupňů. Podle ČHMÚ by se nejvyšší teploty měly pohybovat okolo 22 stupňů. Navíc odpolední teploty budou stoupat také v dalších dnech. V úterý už by mělo být až okolo 24 stupňů. Objevovat se ale může i zvětšená oblačnost a bouřky. V podstatě ve stejném stylu bude probíhat celý týden. V noci budou teploty mezi 11 a 6 stupni, přes den mezi 19 až 24. Počítat bychom ale měli i s přeháňkami nebo bouřkami.

Ke konci příštího týdne už bude ale oblačnosti přibývat ještě víc a teploty půjdou o něco dolů. Ty nejvyšší by měly být v rozmezí 14 a 19 stupňů.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24