QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jeden den a dvě skoro stejné nehody. Padající led ohrožoval řidiče

01.02.2021 17:28

Řidič jednoho auta byl zraněn a musel být transportován do nemocnice, druhá řidička naštěstí zraněna nebyla, utrpěla však značný šok.

led na čelní sklo_PČR

Dnes ráno jsme Vás informovali o dopravní nehodě, která se stala blízko Stříbra. Z kamionu spadl kus ledu, který spadl rovnou na čelní sklo protijedoucího vozidla. "Z dosavadního šetření vyplývá, že zatím neznámý řidič s nezjištěným nákladním vozidlem jel ve směru od Stříbra na Ostrov u Stříbra. Při míjení se s dodávkou značky Peugeot, kterou řídil 50letý muž, došlo k uvolnění ledu z nákladního auta a k jeho následnému pádu na střechu a čelní sklo dodávky. V důsledku toho se sklo poškodilo a v místě řidiče se i prolomilo do prostoru vozidla. Řidič při tom utrpěl zranění, a tak byl z místa převezen záchrannou službou do nemocnice. Neznámý řidič nákladního vozidla na místě nezastavil a pokračoval dál v jízdě," uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Velmi podobná nehoda se stala také na Klatovsku. "Na přímém úseku, před levotočivou zatáčkou, se řidička míjela s nezjištěným nákladním vozidlem s připoieným návěsem modré barvy. Při průjezdu nákladního vozidla zatáčkou ze střechy návěsu odlétl kus ledu, který narazil do přední částí osobního vozidla. Dosud nezjištěný řidič pokračoval s nákladním vozidlem v jízdě," popsala nehodu mluvčí policie Dana Landmanová.

Zároveň policisté připomínají, že řidiči dle zákona o provozu na pozemních komunikacích nesmějí 
-  řídit vozidlo, na němž jsou nečistoty, námraza nebo sníh, které zabraňují výhledu z místa řidiče vpřed, vzad a do stran
-  řídit vozidlo, na němž nebo na jehož nákladu je led, který by při uvolnění mohl ohrozit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.
V důsledku nerespektování těchto pravidel pak může dojít k nepříjemným a nebezpečným situacím a komplikacím při vašich cestách.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24