Jednička má nové vedení. Starostkou se stala Ivana Bubeníčková z ANO

19.10.2022 18:59

Následující čtyři roky bude starostkou prvního plzeňského obvodu podnikatelka Ivana Bubeníčková (ANO). Do čela obvodu dnes starostku zvolili noví zastupitelé.

nové vedení jedničky_Plzeň_1022_ÚMO1

Ivana Bubeníčková ve středu 19. října vystřídala ve funkci dosavadní starostku Helenu Řežábovou. Do gesce nové starostky nyní budou spadat oblasti financí, kultury, školství, majetku, sportu a mládeže. „Děkuji za zvolení do funkce starostky a blahopřeji všem nově zvoleným zastupitelům, členům rady a předsedům finančního a kontrolního výboru. Doufám, že naše vzájemná spolupráce bude v tomto volebním období přínosná pro všechny. Funkci přijímám s pokorou a zároveň je to pro mě velká výzva. Těším se na spolupráci s úřadem, který znám více než dobře,“ řekla nová starostka prvního plzeňského obvodu.

Prvním místostarostou se stal Miroslav Šuma z hnutí ANO, který v uplynulých čtyřech letech působil jako předseda Kontrolního výboru Zastupitelstva MO Plzeň 1. V jeho gesci budou investice, životní prostředí, rekreační oblasti a také hasiči.  

Funkci druhého místostarosty bude vykonávat Jiří Uhlík z hnutí PRO PLZEŇ, který byl v posledním volebním období místostarostou. Uhlík bude dohlížet na bezpečnost, dopravu a částečně též na oblast sportu a mládeže. 

Stejně jako doposud bude v čele obvodu i třetí místostarosta, který však pro svou funkci nebude uvolněn. Stal se jím devětatřicetiletý výzkumný pracovník Jiří Rezek z České pirátské strany. Do jeho gesce bude spadat prevence kriminality, rekreační oblasti a transparentní úřad. 

Ve vedení prvního plzeňského obvodu bude dále pět neuvolněných radních, rada prvního obvodu tak bude mít dohromady devět členů. Vedle již zmíněné starostky a místostarostů jsou to jmenovitě: Jiří Novák (ANO), Martin Holý (ANO), Stanislav Nedvěd (ANO), Jiří Winkelhöfer (PRO PLZEŇ) a Zuzana Buriánová (STAN).

Na ustavujícím zasedání byli zvoleni také předsedové finančního a kontrolního výboru. Finanční výbor bude mít devět členů a jeho předsedkyní bude Lucie Pernglau z hnutí PRO Plzeň, kontrolní výbor pak bude mít stejný počet členů a v jeho čele stane Štěpán Krňoul (KDU-ČSL), který byl v uplynulém volebním období předsedou finančního výboru.

Zastupitelstvo prvního plzeňského obvodu má dohromady 27 členů. V uplynulých komunálních volbách voliči rozdělili křesla v zastupitelstvu mezi šest subjektů. Do opozice nyní usednou ti, kteří kandidovali pod hlavičkou Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) a SPD.

foto ilustrační

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24