QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Komunální volby lídři

13.05.2022 13:20

ODS

Zástupci Občanské demokratické strany, TOP 09 a KDU-ČSL dnes podepsali memorandum o vytvoření předvolební koalice SPOLU pro volby do Zastupitelstva města Plzeň. Společnou vůli s cílem zvítězit v komunálních volbách na podzim 2022 stvrdili svými podpisy plzeňští předsedové všech tří stran Jiří Šneberger (ODS), Michal Vozobule (TOP 09) a Stanislav Šec (KDU-ČSL). „Společně jsme se tak rozhodli i s respektem k výsledku voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2021, kdy koalice SPOLU tyto volby v Plzni nejenom vyhrála, ale volilo ji 31,11 procent Plzeňanů. Tento potenciál a důvěru našich voličů chceme využít i v letošních komunálních volbách. SPOLU na české politické scéně nabízí možnost volit slušnou a sjednocenou pravici. Pokládáme tedy za svoji povinnost v koalici SPOLU pokračovat také na úrovni našeho krajského města a věřím, že i v jednotlivých městských obvodech nás budou kolegové následovat,“ uvedl regionální předseda ODS a ministr kultury Martin Baxa, který byl volebním lídrem kandidátky koalice SPOLU pro sněmovní volby. „Memorandem deklarujeme společnou vůli prosazovat programová východiska a hodnoty, které naše strany dlouhodobě hájí a uplatňují jak na celostátní, tak na komunální úrovni, s odpovědností k dalšímu komplexnímu a vyváženému rozvoji města Plzně. Voliči v Plzni ve sněmovních volbách nevolili pouze proti Andreji Babišovi, ale koalice SPOLU zde výrazně porazila i Piráty. Plzeňané tak svým hlasem dali jasně najevo, že chtějí skutečná pravicová řešení a preferují strany, které jim tohle řešení poskytnou.“ řekl předseda oblastního sdružení ODS Plzeň-město Jiří Šneberger. Jeho slova potvrzuje i předseda TOP 09 v Plzni Michal Vozobule: „Parlamentní volby ukázaly, že naše tři strany k sobě mají blízko a tuto blízkost vnímají i voliči. Spolupráce v celostátní koalici SPOLU velmi dobře funguje i po volbách a bylo by proto škoda nepokusit se přenést tuto souhru i na komunální úroveň, na níž chceme rozvíjet Plzeň tak, aby byla místem, kde se dobře žije. Věřím, že tomu významně pomohou i přímé a kooperativní vztahy mezi vládou České republiky a představiteli Plzně.“ „V komunálních volbách jde o řešení lokálních témat, která se lidí dotýkají každý den ve svém nejbližším okolí, rodině, komunitě. V koalici SPOLU chceme nabídnout jednotné řešení, které přivede Plzeň k dalšímu rozvoji pro lepší a spokojený život jejích obyvatel, nás všech“, uzavřel předseda KDU-ČSL Plzeň Stanislav Šec.

 

Kandidátem na primátora Plzně bude v letošních volbách za hnutí Starostové a nezávislí Aleš Tolar, 45letý bývalý novinář, poslední čtyři roky starosta devátého městského obvodu Malesice.

„Plzeňské politické poměry jsou bohužel už řadu let neměnné. Leccos negativního o tom, jak fungují, jsem mapoval už za doby svého novinářského působení a v posledních letech jsem se o mnohém utvrdil i jako starosta. Desítky let stejné strany a stejní lidé provázaní s podnikatelským a kmotrovským zákulisí. Nemíním se s tím smířit. Průvan v tomto prohnilém prostředí můžou udělat jen noví lidé. Proto jsem se rozhodl v letošních komunálních volbách usilovat za hnutí STAN o zvolení kromě Malesic i na plzeňskou radnici,“ zdůvodňuje Aleš Tolar.

Hlavními tématy pro STAN bude určitě bezpečnost, čistota Plzně a také okolí plzeňských řek. „Myslíme si, že Plzeň ani zdaleka nevyužívá potenciál, který jí pět plzeňských řek dává jako prostor pro rekreaci a trávení volného času,“ říká Aleš Tolar.

„Kandidátku STAN v letošních volbách podpoří také Zelení, se kterými se programově shodujeme, především v otázkách kvality životního prostředí ve městě, dostupného bydlení, nebo dobudování nevyhovující infrastruktury pro cyklisty,“ dodává předseda oblastní organizace STAN Plzeň Václav Cinádr.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24