"Kuře" bude vybírat a pomáhat i na západě Čech!

21.03.2016 18:35

Tzv. Peříčkový den je naplánovaný na 1. dubna. V Plzeňském kraji vyrazí dobrovolníci do ulic Plzně, Rokycan a Dobřan. Podpořit projekt můžete i na internetu...

Sbírku, během které budou dobrovolníci prodávat peříčkové brože za 50 korun, pořádá  projekt Pomozte dětem, který zná veřejnost i díky tradičnímu benefičnímu večeru pro Kuře na obrazovkách České televize. První ročník jednodenní celorepublikové akce s názvem Peříčkový den proběhne již 1. dubna i na západě Čech.

Diakonie Západ patří jako jediná v Plzeňském kraji mezi TOP 50 organizací, které prošly přísným výběrovým sítem hodnoticích komisí. „Podpořit nás můžete na internetových stránkách www.pomoztedetem.cz, pokud přispějete, pomůžete dětem žijícím v Plzeňském kraji, konkrétně v Poběžovicích, Bělé nad Radbuzou, Boru u Tachova a Janovicích nad Úhlavou, za kterými bude pravidelně dojíždět náš nízkoprahový mobilní Klub Uličník, který jim nabízí pomoc a doprovázení sociálních pracovníků, stejně tak místo pro aktivní trávení volného času,“ informuje Václava Egermaierová, koordinátorka služby Klub pro děti a mládež.

Nejen na internetu, ale i v ulicích měst tedy budete moci 1. dubna 2016 od 10:00 do 18:00 podpořit Kuře v dobrém díle v rámci Peříčkového dne. Dobrovolníky poznáte snadno podle žlutých triček s Kuřetem, jmenovek, zapečetěných kasiček a hlavně u sebe budou mít platné povolení ke sbírce. „Do ulic vyrazí dvoučlenné týmy, v Plzni jich bude za Diakonii Západ šest, v Rokycanech jeden a v Dobřanech dva. Celkem chceme za příspěvek darovat 450 peříčkových broží v celkové hodnotě 22 500 Kč. Jsme opravdu moc rádi, že můžeme naopak i my alespoň nějak podpořit jedinečný projekt Pomozte dětem a doufáme, že stejný názor projeví také veřejnost,“ doplňuje Libor Janíček, manažer vnějších vztahů Diakonie Západ.

Peříčkový den startuje tým kolem žlutého Kuřete se záchranným kruhem v roce, kdy projekt Nadace rozvoje občanské společnosti a České televize Pomozte dětem slaví osmnácté narozeniny a za sebou má získaných 202 000 000 Kč. Cílem nové sbírky je získat částku 2 500 000 Kč, kterou jí pomohou od veřejnosti vybrat dobrovolníci z celé České republiky. Získané peníze budou použity spolu s dalšími finančními prostředky na podporu TOP 50 organizací, které byly pro rok 2016 vybrány na základě zaslaných žádostí a následného veřejného výběrového řízení. V TOP 50 jsou projekty organizací, které nejúčinněji pomohou ohroženým a znevýhodněným dětem napříč celou ČR.

Změna strategie projektu, přísný výběr spolupracujících organizací

Výběr organizací předem i sbírka Peříčkový den souvisí se změnou strategie sbírkového projektu Pomozte dětem. Pomáhající organizace se nově staly partnery, svoje projekty propagují už v průběhu kampaně a dárce dopředu ví, komu konkrétní částky poputují a k čemu budou použity.  „Novým modelem dáváme organizacím šanci v pravý moment mobilizovat třeba pomocí sociálních sítí své příznivce, aby jejich projekty nezůstaly těsně pod čarou, která oddělí projekty podpořené a nepodpořené. Kreativitě se při tom meze nekladou,“ objasňuje Martin Fuk, předseda správní rady Nadace rozvoje občanské společnosti.

Celá sbírka Peříčkový den vyvrcholí v pražských Žlutých lázních velkou společenskou akcí, na které bude podepisovat svou knížku „Kafe a cigárko“ patronka Maruška Doležalová, zahrají Mixle v piksle a Lukáš Chromek s kapelou.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24