QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lenka Valentová zachránila v Tachově život mladého muže

27.11.2023 19:58

Tachovská policie poděkovala Lence Valentové, která díky své všímavosti zachránila mladý život.

žena zachránila život maldého muže_1123_PČR (2)
žena zachránila život maldého muže_1123_PČR (2)žena zachránila život maldého muže_1123_PČR (1)

Na půdě územního odboru Tachov proběhlo v minulém týdnu milé setkání. Jeho ředitel plk. Tomáš Müller poděkoval za záchranu toho nejcennějšího, tedy lidského života.

„V září letošního roku přijali policisté na tísňové lince hlášení, že v Tachově u železničního přejezdu se nachází mladý muž, který chce ukončit svůj život. Paní Lenka Valentová si všimla jeho neobvyklého chování, když přes přejezd přejížděla na svém kole. Po ujetí několika desítek metrů se otočila a z důvodu obavy o mladíkův život se na místo vrátila zpět,“ popsala Iva Vršecká, mluvčí policie.

Žena navázala s mladým mužem kontakt, požádala kolemjdoucího o přivolání pomoci a do příjezdu policejní hlídky se ho snažila uklidnit.

„Muž následně uvedl, že mu zachránila život. Kdyby kolem něj projela bez povšimnutí, nezaujalo ji jeho zvláštní chování, následně se neotočila a nepřispěchala mu na pomoc, měla by tato událost smutný závěr,“ uvádí mluvčí policie.

Díky ohleduplnosti, pohotovosti a odvaze pomoci cizímu člověku je na konci příběhu setkání, na kterém paní Valentová přijala od ředitele územního odboru Tachov poděkování za své jednání a také květinu a drobné dárky.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT