QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Letní radovánky na koupalištích v jihozápadních Čechách podpořily také finance z Evropské unie

19.07.2015 18:20

Na koupaliště v jihozápadních Čechách významně přispěla také Evropská unie. Podpora se týká například rozšíření bazénu v Tachově nebo rekonstrukci koupaliště v Nýřanech.

foto QAP.CZ

Obyvatelé i návštěvníci Plzeňského a Jihočeského kraje se v létě koupají i díky financím z Evropské unie.

Několik desítek veřejných koupališť zde totiž bylo vybudováno díky podpoře Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad. Jen letos bylo otevřeno hned několik nových nebo zrekonstruovaných plaveckých bazénů.

"ROP Jihozápad se významně podílel na rekonstrukci řady koupališť a plováren. Jmenujme například rozšíření bazénu v Tachově nebo rekonstrukci koupaliště v Nýřanech, které je letos účastníkem soutěže KOMPAS, a mnohé další. Obyvatelé a návštěvníci krajů tak mohou využívat hmatatelné výsledky přispění Regionálního operačního programu na volnočasové aktivity," uvedl předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.

Jen letos byl ještě před letní sezónou slavnostně otevřen venkovní bazén v Plzni na Lochotíně. V rámci projektu s názvem "Obnova venkovního bazénu Plzeň-Lochotín pro rozvoj cestovního ruchu" podpořeného z ROP Jihozápad došlo ke kompletní rekonstrukci starého nevzhledného a nefunkčního bazénu včetně zázemí a technologií. Pro rodiče s dětmi bylo v rámci projektu vybudováno i nové dětské brouzdaliště s herními prvky. Unie na tuto stavbu přispěla necelými osmi miliony korun.

Novou podobu získal také areál venkovního koupaliště v Sušici. "Původně tu byly dva bazény, malý a velký, nově vznikla víceúčelová větší vodní plocha s různými herními prvky a vyvýšenou opalovací deskou. Zachován zůstal dětský bazén, brouzdaliště a původní dřevěné převlékárny, které byly ale opraveny," řekl ředitel Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Karel Hron s tím, že v této letní sezóně byla otevřena ještě další koupaliště, podpořená z ROP Jihozápad.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT