QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lhotská školka na začátku prosince opět přivítá děti - FOTKY

27.11.2022 15:30

Mateřská škola v plzeňském obvodu Plzeň 10 Lhota je stále zavřená, v noci z 3. na 4. listopadu tady došlo v prvním patře k havárii vody. Původně se předpokládalo, že bude školka uzavřená několik dní, nakonec se ale ukázalo, že opravy budou náročnější. Děti i paní učitelky se ovšem brzy dočkají otevření alespoň jedné třídy.

školka Lhota_UMO10c
skolka lhota havárieskolka_01skolka_04skolka_12skolka_14školka Lhota_UMO10školka Lhota_UMO10aškolka Lhota_UMO10bškolka Lhota_UMO10cškolka Lhota_UMO10dškolka Lhota_UMO10e

Školku aktuálně navštěvuje necelá šedesátka dětí ze Lhoty a okolí. Pro ně našla školka náhradní řešení. Provoz byl a je zajištěn v Sokolovně, kde je velká tělocvična i sociální zázemí. Na jídlo dochází děti v doprovodu učitelek do školky, jídelna totiž nebyla havárií zasažena.

Po důkladné kontrole prostor bylo zjištěno, že je potřeba vyměnit podlahy ve třídách, ale také opravit stropy či vyměnit dveře.

Tento víkend přišla na řadu výměna podlah a od 5. prosince by se měla otevřít alespon jedna třída. "Horní třídu jsme schopni připravit na běžný provoz, do spodní třídy stále teče voda. Všechny děti tak budou pouze v horním patře, kde se nachází í jídelna. Malování stěn přijde na řadu až o letních prázdninách," uvedl místostarosta Lhoty Ondřej Topinka.

Velký dík patří i zasahujícím hasičům. "Musím poděkovat hasičům, kteří přijeli a okamžitě začali odstraňovat vodu. Půjčili nám vysoušeče, poradili...," doplnil starosta obce Jan Havel.

Naštěstí má budova školky i vybavení pojistku. "Oprava stropu vyjde na cca 42 tisíc, podlah na cca 270 tisíc podle nutnosti výměny stěrky. Nové dveře by měly stát cca 116 tisíc, poškozené vybavení je v hodnotě cca 303 tisíc. Výmalba a oprava stropů co nejsou kazetové vyjde na 10 tisíc korun," doplnil Topinka.

Foto: UMO 10

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24