QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Meteorologové varují před bouřkami, přijít mohou i kroupy!

07.07.2014 7:01

Do Čech se podle meteorologů ženou velmi silné bouřky, přinést mohou místy dokonce i kroupy, vsýtraha platí až do úterý!  Vysoké teploty by na západě Čech měly být ještě v pondělí, pak už by se mělo ochladit.

nebe nad Plzní_QAP foto (1)

Velmi silné bouřky, vysoké teploty a silné bouřky, tak zní výstraha meteorologů, která platí od pondělí 7. července od 8:00 hodin ráno do úterý 8. července do 23:00 pro celou Českou republiku! V Plzeňském kraji by měly být bouřky hlavně v pondělí, během úterý už by měly ustupovat dále na východ.

Vysoké teploty, které panovaly v neděli by měly v pondělí pokračovat. Přinést ale mohou velmi silné bouřky! V pondělí by mělo být zpočátku ještě polojasno, oblačnost bude přibývat během dne od západu. Přinést má bouřky i přeháňky. "Ojediněle intenzivní bouřky se srážkovými úhrny až 50 mm, kroupami a nárazy větru kolem 20 m/s," zní předpověď Českého hydrometeorologického ústavu. Teploty by se měly v pondělí pohybovat od 26 do 29 stupňů Celsia. S bouřkami by měl v regionu sílit i vítr.

V úterý a ve středu se v Plzeňském kraji ochladí...

V úterý by mělo být oblačno až zataženo, občas se objeví désť nebo přeháňky, místy ještě i bouřky. Teploty přes den se budou pohybovat mezi 21 až 24 stupňů Celsia.

Ve středu by mělo být téměř na celém území Plzeňského kraje zataženo a oblačno s občasným deštěm, teploty budou podle meteorologů nízké - od 15 do 18 stupňů Celsia. 

foto ilustrační QAP.CZ

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24