QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž ležel v trávě dva dny. Nalezla ho žena při venčení psa

19.10.2022 9:09

Při procházce nedaleko plzeňské zoologické zahrady nalezla žena v trávě ležícího muže. Přivolala na pomoc strážníky Městské policie Plzeň. Muž v trávě ležel dva dny.

podchlazený_Plzeň_1022_MPP

Podchlazeného muže si všimla kolemjdoucí žena. „Náhodná kolemjdoucí si v pondělí 17. října ráno při venčení psa všimla poblíž ulice Ke Slonům muže ležícího v mokré trávě. Z obavy o jeho zdraví zavolala na linku 156. Přivolaná hlídka po krátkém propátrávání luk a remízků muže nalezla. Třásl se a nemohl se téměř ani hýbat. Strážníkům uvedl, že leží na místě už dva dny a ztrácí cit v nohou, přičemž se jim svěřil s diagnózou onemocnění, které jej nedávnou postihlo a dalšími zdravotními komplikacemi, se kterými se léčí,“ popsala Jana Pužmanová, mluvčí policie.

Do příjezdu zdravotnické záchranné služby se o muže postarali strážníci. „Hlídka postiženého zabalila do izotermické fólie, aby se zahřál a přivolala zdravotnickou záchrannou službu. Zatímco jeden ze strážníků zůstal u muže a monitoroval jeho základní životní funkce, druhý se mezitím vydal k nejbližší komunikaci kvůli navedení posádky záchranářů na inkriminované místo. Sanitka muže převezla do nemocničního zařízení,“ dodala mluvčí policie.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24