QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na domažlickém zimním stadionu vzniklo nové pamětní místo – FOTKY

09.11.2023 13:41

Nové pamětní místo na zimním stadionu připomíná zakladatele bruslařského klubu v Domažlicích.

pamětní místo zimní stadion_1123_město Domažlice (2)
pamětní místo zimní stadion_1123_město Domažlice (2)pamětní místo zimní stadion_1123_město Domažlice (1)pamětní místo zimní stadion_1123_město Domažlice (3)pamětní místo zimní stadion_1123_město Domažlice (4)

Významnou osobnost domažlického sportu připomíná od pondělí 6. listopadu pamětní místo na domažlickém zimním stadionu.

„Vojtěch Peroutka stál u zrodu organizovaného bruslení v Domažlicích. V roce 1933 dal dohromady se skupinkou dalších nadšenců Bruslařský klub Domažlice. Jeho činnost byla zaměřena na přípravu mládeže v tomto sportu,“ připomíná mluvčí města Domažlice.

Byl všestranným sportovcem. Kromě krasobruslení zaznamenal úspěchy i v kopané nebo gymnastice, trénoval hokejisty, stál u zrodu maratónského závodu v Domažlicích, činný byl i jako funkcionář v boxerském a basketbalovém oddíle.

Vojtěcha Peroutku připomínají dvě fotografie a tabulka se stručným výčtem informací z jeho sportovního života. Pamětní místo je umístěno na frekventovaném místě u recepce zimního stadionu.

Na malé slavnosti při uvedení pamětního místa zavzpomínal na svého otce Zdeněk Peroutka. Domažlický starosta Stanislav Antoš ocenil Peroutkův přínos pro popularizaci krasobruslení ve městě a vyjádřil naději, že díky nynějším zapáleným vedoucím krasobruslařského oddílu se podaří tento sport v Domažlicích i nadále rozvíjet. Mezi přítomnými byli další členové rodiny, místostarosta Jan Benc, jednatel Správy sportovních zařízení města Domažlice Dalibor Kubů a další hosté.

Na sobotu 25. listopadu je připravován premiérový krasobruslařský Memoriál Vojtěcha Peroutky. Na zimním stadionu v Domažlicích proběhne v kategoriích děti – junioři.

Foto město Domažlice

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT