Na hodinu zhasnou světla

27.03.2010 15:10

K akci Hodina země (Earth Hour) se připojí i Správa Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava, která vypne světla na dvou vimperských památkách. V Plzeňském kraji se nepřidala žádná obec.

V sobotu ve 20.30 hodin zhasnou na celou jednu hodinu světla v tisících městech, institucích, podnicích a domácnostech po celém světě. Připojí se tak k boji proti globálnímu oteplování.

V Plzeňském kraji se podle aktuálních informací nehodlá k akci Hodina země připojit žádné město nebo obec. Účast ale oznámila Správa NP a CHKO Šumava s tím, že se vypnou světla na dvou památkách ve Vimperku, vimperského zámku a Městské zvonice.

Koordinátor akce pro ČR, Matěj Hollan, řekl: "Oslovujeme desítky měst v celé republice a vyzýváme je, aby symbolickým hodinovým vypnutím veřejného osvětlení daly najevo svůj zájem o řešení globální problémů."

Hodinu Země (Earth Hour) iniciuje ochranářská organizace - WWF (World Wildlife Fund), v České republice má na starosti realizaci základní organizace Českého svazu ochránců přírody Veronica.

Více najdete na stránkách www.veronica.cz nebo na www.earthhour.org

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT