Na horách sněžení, v nížinách déšť. O víkendu se slunečné oblohy nedočkáme

03.03.2016 7:01

I když by se před víkendem sem tam mohla objevit i polojasná obloha, v dalších dnech už musíme počítat spíš s oblačnou oblohou a také srážkami. Od středních poloh by mělo sněžit.

FOTO_QAP_CZ (10)

Vypadá to, že na slunečné počasí, které by bylo předzvěstí jara, si ještě budeme muset počkat. Podle nejnovější týdenní předpovědi ČHMÚ nás v příštích dnech čeká spíš zataženo a také déšť, na horách sněžení. Teploty se budou pohybovat přes den okolo 7 stupňů, v noci by mohlo i mrznout.

Ve čtvrtek bude zataženo nebo oblačno, ojediněle smíšené srážky, od středních poloh pak místy sněžení. Teploty se vyšplhají na 2 až 6 stupňů. Velmi podobné to bude i v pátek. Bude oblačno až zataženo, ojediněle by se ale mohla objevit přechodně i polojasná obloha. Místy se objeví smíšené srážky nebo sněžení. Odpolední teploty budou mezi 3 a 7 stupni, noční mezi +1 až -3 a tvořit by se mohlo i náledí.

Sobota bude ve znamení zatažené až oblačné oblohy, místy se objeví sněžení nebo mrznoucí déšť. V průběhu dne půjde spíš o smíšené srážky, jen v nejvyšších polohách hor to bude sněžení. Teploty budou v noci mezi +1 až -3 stupni, přes den mezi 4 a 8. Stejné to bude i v neděli. Noční teploty klesnou mezi +2 až -2 stupně, denní vystoupí mezi 3 až 7.

V pondělí by mohlo být i polojasno, počítat ale musíme i s oblačnou oblohou a sněhovými přeháňkami. V noci naměříme -1 až -5 stupňů, přes den pak 2 až 6.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, na většině území občasné sněžení, přes den v nižších polohách srážky smíšené nebo dešťové. Během období srážky postupně jen místy. Nejnižší noční teploty +1 až -4 °C, při zmenšené oblačnosti až -7 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24