QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Klatovsko letěl vrtulník. 84letý muž byl zaklíněný pod autem

21.10.2022 12:40     21.10.2022 13:48

Všechny záchranné složky vyjížděly k dopolední nehodě na Klatovsku. Na muže najelo jeho vlastní auto. Pro zraněného letěl vrtulník.

Autonehoda_Horažďovice_1022_HZSPK

„V pátek 21. října v 10:25 jsme v chatové oblasti mezi Horažďovicemi a Velkými Hydčicemi vyprošťovali osobu zpod osobního vozidla. Automobil na muže najel. Zraněnou osobu jsme po vyproštění předali záchranné službě,“ informoval o incidentu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Muže, kterého hasiči z pod jeho vlastního auta vyprostili, transportoval do nemocnice vrtulník. „Muž ročník 1938 utrpěl středně těžké zranění, při vědomí byl leteckou záchrannou službu transportován na akutní příjem Fn-Lochotín,“ doplnila Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Čtyřiaosmdesátiletého muže zaklínilo vlastní vozidlo. „Nedaleko obce Velké Hydčice na Horažďovicku zastavil řidič s vozidlem na komunikaci, ze kterého vystoupil. Z důvodu řádného nezajištění vozidla proti pohybu se vozidlo rozjelo samovolně dozadu, kdy byl muž zachycen otevřenými dveřmi a tažen směrem vzad až k oplocení objektu, kde zůstal zaklíněn," popsala nehodu mluvčí policie Dana Ladmanová. Provedená dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem. Odhadnutá hmotná škoda činí na vozidle 100 tisíc korun.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24