QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Modravsku už panuje paní zima - FOTKY

29.12.2019 10:40

Jak jsme vás již informovali, v sobotu začala úprava některých běžeckých tras na Šumavě. Jsou to běžecké stopy na Modravsku, z Modravy na Březník, přes Černou horu a Pramen Vltavy a další.

4
4123

Podívejte se na fotky Horské služby Šumava - Kvilda ze sobotního dne, foceno mezi Černou Horou a Modravou.

V neděli ráno bylo na Modravsku jasno, teploty klesly až k -9°C. Na hřebenech leží kolem 10 až 50 centimentrů sněhu.

Upraveny byly v sobotu pro běžkaře trasy:

Modrava – Březník – 7,5 km

Na Ztraceném – Ptačí nádrž – Černohorská nádrž – Modravský most – 4,2 km

Ptačí nádrž – Černá hora – Pramen Vltavy – 5 km

Trasy jsou upravovány na klasiku. Vrstva sněhu na upravených stopách je většinou souvislá, ale někde se může vyskytnout i ledovka. Ostatní trasy jsou pouze vyšlápnuté, na loukách a otevřených plochách je nesouvislá vrstva sněhu nebo trávy.

Na Kvildě zatím nebyly trasy upravovány, stopy jsou jen prošlápnuté. V neděli ráno zde ale panovaly také zimní teploty, jasná obloha a teploty až -8°C, výška sněhu je zde 10 cm, ve vyšších polohách 30 cm.

Na neděli podvečer je naplánována strojová úprava trasy: Kvilda- Tetřeví cesta- Pramenská cesta – přes Stáž na Bučinu- Bučinská cesta jen k signálce přes Holubí skálu zpět na Pramenskou cestu.

Na ostatních místech Šumavy není dostatek sněhu. Jak jsme vás informovali Železnorudsko je například úplně bez sněhu. Aktuální fotky z pátku najdete zde.

Lyžařský areál Špičák intenzivně zasněžuje. Pokud to teploty dovolí, mohla by být část areálu v provozu už v pondělí. Kvůli přípravě provozu je v neděli sedačková lanovka mimo provoz i pro pěší.

Zdroj: Bilastopa.cz, foto: FCB Horská služba Šumava - Kvilda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24