QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na řidiče v Rokycanech čeká v srpnu uzavírka opravované Jiráskovy ulice

09.08.2023 14:55

Jiráskova ulice v Rokycanech prochází rozsáhlou rekonstrukcí. O posledním srpnovém víkendu se ulice uzavře, bude se asfaltovat.

Jiráskova ulic_0823_město Rokycany

„V prvním srpnovém týdnu zhotovitel vyasfaltoval náměstí 5. května před vlakovým nádražím. O posledním srpnovém víkendu se vyasfaltuje první část rekonstruované Jiráskovy ulice, tedy od vjezdu do sběrného dvora ke křižovatce k Sokolovně. Objízdná trasa povede ulicemi Třebízského a Soukenická pro veškerou dopravu,“ vysvětlila Jana Švorcová z Odboru rozvoje města Městského úřadu Rokycany, který má investici na starosti.

Asfaltování první části rekonstruované Jiráskovy ulice v Rokycanech proběhne o víkendu 26. a 27. srpna.

„Pro veškerou dopravu bude úplná uzavírka silnice č. II/605 v Rokycanech, ulice Jiráskova, v úseku od okružní křižovatky ulic Plzeňská, Jiráskova, Třebízského (u Střelnice) ke křižovatce Jiráskova x Svazu bojovníků za svobodu. Objízdná trasa pro veškerou dopravu je vedena obousměrně po silnici č. II/605 ulicemi Třebízského a Soukenická,“ uvádí město Rokycany.

Omezení se týká také autobusů, ty nebudou zajíždět na autobusové nádraží. Budou končit po dobu uzavírky na zastávce U Lázní (ulice Jiráskova, za kruhovým objezdem Jiráskova x Josefa Růžičky. Nástup do autobusů místo autobusového nádraží bude na zastávce autobusů Železná, v ulici Pražská (naproti hostinci Na Železné).

Průchod chodcům bude zachován po chodnících a nově vyasfaltované cyklostezce.

Náročná společná investice města Rokycan a Správy a údržby silnic Plzeňského kraje zásadně omezuje dopravu ve městě. Město za rekonstrukci zaplatí 84 milionů korun bez DPH, Správa a údržba silnic Plzeňského kraje přes 12 milionů korun bez DPH.

Po vyasfaltování první části rekonstruované Jiráskovy ulice bude zhotovitel dodělávat ještě chodníky a sadovnické práce. „Rekonstrukce Jiráskovy ulice bude pokračovat opravou od křižovatky u Sokolovny až za kruhový objezd Jiráskova x Josefa Růžičky a opravu ulice Svazu bojovníků za svobodu. V srpnu by měla být také již vyasfaltována ulice Palackého, kde se nyní opravuje plyn,“ uvádí město.

Foto ilustrační město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT