QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavě se objevil první sníh, dřív než vloni - FOTKY Z KAMER

06.10.2016 10:09

První poprašek sněhu dostala ve čtvrtek Šumava hned na několika místech. Sněhové vločky se objevily dokonce i na vrcholu Špičáku nebo Pancíře...

1
21Javor - www.arber.deJavor2 - www.arber.deŠpičák

Šumava se přece jen dočkala přesně podle předpovědi prvního poprašku sněhu. Oproti loňskému roku je to ale o víc jak měsíc dřív. Vloni ovšem s prvními vločkami dorazilo následně i celkem vydatné sněžení. To se zatím naštěstí nečeká.

Lehký poprašek sněhu se ve čtvrtek objevil na Šumavě na Špičáku, také na Pancíři a sněžení dorazilo i na Filipovu Huť nebo například na Horskou Kvildu. Jako tradičně nejvíc sněžilo na německém Javoru. Zatím jde ale skutečně jen o slabounkou vrstvu, která nevydrží. I když v příštích dnech má být hodně chladno a počítat musíme i se srážkami, tak sněhové by měly být jen v těch nejvyšších polohách hor ve výšce okolo 1200 metrů nad mořem.

Podrobnosti k nové týdenní předpovědi najdete zde.

Vloni dorazil první sníh na Šumavu až ve druhé polovině listopadu...

Minulá zimní sezóna byla na sníh velmi chudá a také první sníh přišel poměrně dost opožděně. Na Šumavě poprvé sněžilo až 20. listopadu. Následně ale nasněžilo i několik centimetrů. Na první pořádný sníh nadcházející zimní sezóny si tak zatím musí vyznavači zimních radovánek ještě počkat.

FOTO: www.sumavanet.cz, www.sumava.eu, www.spicak.cz, www.arber.de

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24