QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavě se zranil malý snowboardista, letěl pro něj vrtulník

10.03.2016 15:38

Třináctiletý závodník na snowboardu se odpoledne těžce zranil při střetu s dalším účastníkem závodu. Na místo letěl vrtulník, který chlapce transportoval do nemocnice.

FOTO_QAP_CZ (17)

K vážné nehodě došlo na sjezdovce Zadov na Šumavě, kde probíhaly dětské závody. Podle dostupných informací čekal chlapec vsedě nedaleko startu, když jiný závodník zřejmě nedobrzdil a najel mu snowboardem do zad.

„Na sjezdovce kromě běžného provozu probíhá závod místních šumavských škol. Závodník, který do chlapce narazil, sjížděl ke startu od vleku. Na místě takto sedělo chlapců víc, ti se však naštěstí nehodě vyhnuli,“ popsal Jaromír Forst, zasahující člen Horské služby Šumava.

Po nárazu došlo u chlapce k poranění zad a podle všech příznaků měli záchranáři podezření i na úraz páteře. Na místo proto zamířil i vrtulník letecké záchranné služby. „My jsme zatím mladého snowboardistu zafixovali do vakuové matrace. Pak jsme jej šetrně převezli na lokalitu, kde mohl vrtulník přistát,“ doplnil Jaromír Forst. Vrtulník chlapce transportoval do nemocnice.

„I přesto, že takové závody jsou pořadatelsky zajištěny, musejí závodníci dávat pozor na druhé. Právě v prostoru staru či dojezdu může dojít k závažnému zranění,“ varoval Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Sněhová pokrývka je podle něj na Zadově vcelku dobrá.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT