Na Sušicku v noci hořel dům. Škody jdou do milionů – FOTKY

22.09.2022 9:33

V noci ze středy na čtvrtek začala hořet hospodářská část rodinného domu. Požár se podařilo dostat pod kontrolu, zásah v obci Rozsedly ale stále pokračuje.

Sušicko požár domu_HZSPK (2)
Sušicko požár domu_HZSPK (1)Sušicko požár domu_HZSPK (3)Sušicko požár domu_HZSPK (2)

„Ve středu 21. září vyjeli hasiči těsně před půlnocí do obce Rozsedly na Sušicku k požáru hospodářské části rodinného domu. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Zasažená část objektu byla požárem kompletně zničena,“ uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Požár se následně rozšířil na celý objekt. „Oheň se přenesl i na obývanou část domu a to cca na 1/3 jeho střechy. Hasiči v rámci zásahu rozebírali střešní krytinu a vyhledávali skrytá ohniska. Požár se povedlo dostat pod kontrolu ve 3:45,“ řekl Petr Poncar. „Místnosti naštěstí zasaženy nebyly. Škoda předběžně 2 miliony korun. Příčina požáru je v šetření.“

Na místě požáru se nacházely tři osoby. „Dvě osoby hasiči vyvedli z obývané části domu, jedna osoba se z domu dostala sama. Všechny na místě prohlédla záchranná služba,“ uvedl mluvčí hasičů.

Zásah na místě stále probíhá. „Starosta obce Žihobce, jejíž jsou Rozsedly částí, zajistil na místo nakladač a kontejner, kam vyvážíme materiál rozebrané části střechy jako je krytina, vata a podobně,“ dodal Poncar.

 

Foto HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24