Na volby se připravila i společnost ČEZ, ruší plánované odstávky

11.01.2023 19:18

Žádné plánované odstávky elektřiny a posílení personálu, tak se na nadcházející volby připravuje společnost ČEZ Distribuce.

práce pod napětím 1

"Společnost ČEZ Distribuce přijala opatření, díky kterým by měl být zajištěn zdárný a bezproblémový průběh volby prezidenta České republiky. Společnost minimalizuje v termínu konání voleb 13. – 14. 1. 2023 plánované odstávky elektřiny a nebude provádět práce, které by mohly ovlivnit průběh voleb. Zároveň energetici posílí počty pracovníků jak v terénu, tak i na call centru a dispečinku pro řešení poruch," potvrdila mluvčí společnosti Soňa Holingerová. 

Společnost bude v době voleb minimalizovat plánované práce na distribučním zařízení, se kterými by bylo spojeno přerušení nebo omezení dodávky elektřiny (s výjimkou činností poruchové služby a odstraňování případných poruch).

"Zároveň společnost pro termín konání voleb navýšila počty pohotovostních čet, posílila pohotovosti pracovníků dispečinku a call centra s cílem předejít delším výpadkům z důvodů poruch v distribuční soustavě," uvádí dále tisková mluvčí.

ČEZ Distribuce také zaslala registrovaným starostům přes Krizový informační systém informace o aktivaci speciálních krizových linek pro případ výpadku elektřiny ve volebních místnostech s žádostí o předání informace do volebních místností.

"V případě nenadálého výpadku elektřiny ve volebních místnostech prosím nejprve zkontrolujte jističe v objektu, následně kontaktujte bezplatnou linku ČEZ Distribuce 800 850 860. Dodávky elektřiny do volebních místností budeme obnovovat v nejkratším možném čase," doplňuje tisková mluvčí Soňa Holingerová.

ilustrační foto ČEZ Distribuce

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24