QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nezapomeňte na deštníky. Víkend přinese zataženou oblohu a déšť

25.02.2016 7:02

Většinou zataženo a déšť. Tak to bude vypadat během víkendu v regionu. Na jeho konci by se ale mělo opět o něco oteplit. Slunečnou oblohu si ovšem neužijeme ani příští týden.

FOTO_QAP_CZ (5)

Počasí o nadcházejícím víkendu nejspíš nebude příliš lákat k procházkám a venkovním aktivitám. Podle výhledů meteorologů bychom měli počítat spíš se zataženou oblohou, i když ještě před víkendem si sem tam užijeme i polojasnou oblohu. V průběhu víkendu a na začátku příštího týdne by se mělo také oteplit.

Teploty budou stoupat nahoru už během neděle, kdy bychom mohli naměřit až 12 stupňů. Oteplení pak bude ještě pokračovat. "Na počátku příštího týdne bude tlaková níže postupovat ze Středomoří přes střední Evropu k severovýchodu a bude se vyplňovat. Po její přední straně k nám přechodně pronikne teplý a vlhký vzduch od jihu a po její zadní straně k nám od úterý opět začne proudit chladný vzduch od severu," informoval ČHMÚ v nové týdenní předpovědi.

Ve čtvrtek nás čeká spíš proměnlivá oblačnost, místy se budou objevovat dešťové nebo smíšené srážky, na horách by mohlo i sněžit. Teploty se vyšplhají odpoledne nejvýš mezi 2 až 6 stupňů.

V pátek bude polojasno až skoro jasno, přechodně ale i oblačno a ojediněle by se mohly objevit sněhové přeháňky. V noci naměříme -3 až -7 stupňů, přes den pak 1 až 5 stupňů.

Sobota bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy, postupně ale bude až zataženo a ojediněle dorazí také déšť. Teploty v noci budou mezi -2 až -6 stupni, odpoledne mezi 2 až 6.

Také v neděli musíme počítat s oblačnou až zataženou oblohou, místy s občasným détěm. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 4 stupně až 0, při zmenšené oblačnosti až k -3 stupňům. Nejvyšší denní teploty vystoupí mezi 8 až 12 stupňů.

V pondělí bude zataženo s dešťem, který bude místy vydatnější, od západu bude postupně ve vyšších polohách sněžit. V noci se dostanou teploty mezi 6 až 2 stupně, přes den pak mezi 5 až 9.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Většinou oblačno, místy sněhové přeháňky, postupně v nižších a středních polohách dešťové. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C, při malé oblačnosti kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, postupně 4 až 8 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24