Nová fasáda i bezbariérový přístup. Oprava výpravní budovy v Přešticích je u konce

17.10.2022 15:31

V pondělí 17. října byla slavnostně otevřena nově opravená výpravní budova v Přešticích. Po Pačejovu a Horšovském Týnu tak Správa železnic předala veřejnosti další dokončenou stavbu v Plzeňském kraji.

nová výpravní budova_Přeštice_1022_PK

Rekonstrukce výpravní budovy, která byla postavena v roce 1876, začala již v červenci loňského roku. Celkové náklady akce dosahují téměř 21 milionů korun. Nová fasáda, bezbariérový přístup, nové lavičky, stojan na kola i odpadkové koše. Cestující nyní budou mít v Přešticích větší pohodlí. „Rekonstrukci považujeme za velmi podařené dílo. Stavbaři komplexně vyměnili střešní krytinu včetně opravy tesařských a klempířských prvků. Udělali vnitřní rozvody i elektrické rozvody,“ vyzdvihl Jaroslav Hůrka, náměstek pro infrastrukturu oblastního ředitelství Správy železnic Plzeň.

Plzeňský kraj přispěl na výstavbu terminálů několika obcím. „Plzeňský kraj přispěl zhruba 30 miliony korunami obcím na výstavbu čtyř terminálů, které jsou přestupním místem z vlaku na autobus s možností parkování osobních automobilů. Konkrétně šlo o terminál v Nepomuku, Blovicích, Přešticích, v Nýřanech a Žihli. Vítáme proto, že Správa železnic vyslyšela požadavek Plzeňského kraje, upřednostnila tato místa a provádí v nich rekonstrukci budov tak, aby měl cestující zajištěn komfort nejen ve vlaku, ale i na nádraží,“ řekl během slavnostního aktu náměstek hejtmana Pavel Čížek.

Foto PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24