QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová měsíční předpověď: chladný a vlhký podzim bude pokračovat

19.10.2015 7:03

Déšť, mlhy i nižší teploty a na horách přechodně i sněžení. Klasické podzimní počasí nás čeká i v dalších týdnech. Polojasná obloha by se mohla objevit v tomto týdnu.

FOTO_QAP_CZ (11)

Podle nových měsíčních výhledů meteorologů ČHMÚ nás příliš velké změny ohledně počasí v následujících týdnech nečekají. Pokračovat bude chladné a vlhké počasí. V tomto týdnu by se ale v jeho závěru mohla objevit i polojasná obloha, přesto v nejvyšší polohách hor se objeví také sněhové srážky.

"Chladnější a vlhké počasí bude pokračovat i v následujícím týdnu. V jeho závěru budou srážky pozvolna ustávat a začne se oteplovat. V závěru října očekáváme méně srážek a průměrné nebo slabě nadprůměrné teploty. V prvních dvou listopadových týdnech se budou pohybovat jak teploty, tak i srážky kolem dlouhodobého průměru, i když nelze vyloučit kratší přechodná období s výraznějšími projevy počasí. V závěru předpovědního období bude srážek přibývat. Předpovědní období jako celek od 19. října do 15. listopadu by mělo být srážkově průměrné a teplotně průměrné nebo slabě nadprůměrné," informoval ČHMÚ.

Průměrná teploty pro toto období je 5,2 stupně. Rekordní teplo bylo před dvěma lety, kdy se teploty pohybovaly okolo průměrně okolo 8 stupňů, naopak nejchladněji bylo v roce 1965. To byl průměr pro toto období okolo 2 stupňů.

Deštníky budeme potřebovat i v tomto týdnu. O víkendu by se mohlo obejvit i slunce...

V pondělí nás čeká zataženo až oblačno, místy s občasným deštěm a na horách nad 1000 metrů nad mořem i se sněžením. teploty se dostanou nejvýš mezi 7 a 11 stupňů.

Také v úterý bude na většině území zataýeno s občasným deštěm a v nejvyšší polohách hor se sněhovými srážkami. V noci naměříme 6 až 2 stupně, přes den 7 až 11. Úplně stejně to bude vypadat u ve středu a ve čtvrtek. Také teploty se budou v těchto dnech pohybovat přes den okolo 9 stupňů a v noci okolo 4.

V pátek by sice mělo být zpočátku oblačno až zataženo s deštěm a na horách opět i se sněžením, postupně už ale bude srážek i bolačnosti ubývat. Teploty přes den se dostanou mezi 9 až 13 stupňů, v noci klesnou mezi 9 a 5. Přidá se ale místy nárazový vítr.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Polojasno, postupně místy mlhy a nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, při malé oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 14 °C, při mlze a nízké oblačnosti kolem 7 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24