QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová sportovní hala v Krašovské bude hostit první turnaj - FOTKY

12.01.2023 11:02

Stavba víceúčelové sportovní haly, která se nachází v Plzni v Krašovské ulici, je u konce. Nová hala bude hostit svůj první badmintovnový turnaj.

sportovní hala Krašovská_0123_MMP (4)
sportovní hala Krašovská_0123_MMP (4)sportovní hala Krašovská_0123_MMP (1)sportovní hala Krašovská_0123_MMP (2)sportovní hala Krašovská_0123_MMP (3)sportovní hala Krašovská_0123_MMP (5)sportovní hala Krašovská_0123_MMP (6)sportovní hala Krašovská_0123_MMP (7)sportovní hala Krašovská_0123_MMP (8)sportovní hala Krašovská_0123_MMP (9)sportovní hala Krašovská_0123_MMP (10)

V sobotu 14. ledna od 16 hodin začíná 3. kolo extraligy smíšených družstev v badmintonu. Utkají se místní hráči z BA Plzeň s SK STAVOS Brno Slatina. Přesně na takové události je nová hala postavena. „Ve víceúčelové hale je devět kurtů pro badminton. Prostor se může rozdělit, badmintonistům zůstanou tři kurty a dále vznikne herní plocha 20 x 40 metrů. Ta se dá využít třeba pro házenou, florbal, malou kopanou, volejbal, basketbal nebo další sporty,“ popsala Veronika Vítová, vedoucí Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně.

Výstavba nové haly vyšla město Plzeň na téměř 172 milionů korun bez DPH, veřejnosti se otevře na konci února. „Nová sportovní hala se nachází na okraji Plzně v blízkosti panelových sídlišť Bolevec, Lochotín a Košutka. Využívat ji mohou nejen obyvatelé těchto velkých plzeňských sídlišť, ale také profesionálové, neboť špičkové vybavení haly splňuje všechny požadavky pro vrcholový sport. Věřím, že hala nabízející zázemí pro řadu sportů bude velmi využívaná a oblíbená. Plzeň už nyní pracuje na dalším rozvoji sportovní infrastruktury ve městě,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

„O provoz haly se postará Obytná zóna Sylván, která je klíčovým partnerem města v oblasti správy a nakládání nejen s bytovým fondem. Kromě městských domů a bytů spravuje řadu nebytových prostor, například objekt Nového divadla nebo Krašovská Aktivity centrum,“ vysvětlila radní města Plzně Světlana Budková, jež ve své gesci dohlíží na činnost Obytné zóny Sylván, a. s.

Součástí stavby je dále malý sál o velikosti 10 x 10 metrů s vlastním vstupem, který poslouží především pro rozcvičování sportovců, skupinová cvičení nebo pro aerobik. Městská sportovní hala nabízí šest šaten a hygienické zázemí včetně prostoru pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace. Uvažuje se také o otevření půjčovny a prodejny sportovního zařízení. Návštěvníkům je k dispozici restaurace s potřebným zázemím i venkovní terasou.

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24