QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nový týden přinese mrazivé noci a denní teploty nad nulou

30.12.2019 7:00

V nadcházejících dnech se dočkáme i slunečné oblohy. Zatímco během pracovního týdne se oteplí, o víkendu dorazí ochlazení. Sněžit má i ve středních polohách.

slunečné Dobřany1

Poslední pondělí v letošním roce bude v Plzeňském kraji většinou polojasné, nejvyšší teploty dosáhnou přes den 2 až 5 stupňů Celsia, na horách 3 až 6 stupňů. Meteorologové očekávají mírně nepříznivé rozptylové podmínky.

V úterý  na Silvestra ukončí studená vlna příliv teplejšího vzduchu od západu. Bude zpočátku polojasno, od severozápadu oblačno až zataženo a musíme počítat i s ojedinělými přeháńkami, na horách sněhovými. "Nejnižší noční teploty dosáhnou  +1 až -2 °C, nejvyšší denní 4 až 7 °C. Vát bude mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s,“ informuje Český hydrometeorologický ústav.

Ve středu na Nový rok nás čeká oblačno až polojasno, během dne ubývání oblačnosti až do vyjasnění. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od -1 až  do -4 °C, nejvyšší denní  pak od 1 až do 4 °C.

Čtvrtek bude většinou ve znamení slunečné oblohy. Ojediněle se může objevit nízká oblačnost nebo mlhy, místy i mrznoucí. Nejnižší noční teploty klesnou na -3 až -6 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají na 3 až 6 °C.

Další ochlazení očekávají meteorologové o víkendu, kdy se znovu objeví sněžení, a to i ve středních polohách.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24