QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obchvat kolem Horní Lukavice by se mohl zprovoznit dříve!

29.05.2023 16:33

Stavba nového obchvatu, který se buduje na silnici I/27 z Plzně na Klatovy od Vysoké kolem Horní Lukavice s názvem přeložka I /27 Šlovice - Přeštice by mohla být hotova dříve. QAPu to potvrdil tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

 

obchvat Horní Lukavice_foto QAP (11)
obchvat Horní Lukavice_foto QAP (9)obchvat Horní Lukavice_foto QAP (1)obchvat Horní Lukavice_foto QAP (2)obchvat Horní Lukavice_foto QAP (3)obchvat Horní Lukavice_foto QAP (4)obchvat Horní Lukavice_foto QAP (5)obchvat Horní Lukavice_foto QAP (7)obchvat Horní Lukavice_foto QAP (8)obchvat Horní Lukavice_foto QAP (10)obchvat Horní Lukavice_foto QAP (11)obchvat Horní Lukavice_foto QAP (12)obchvat Horní Lukavice_foto QAP (13)obchvat Horní Lukavice_foto QAP (14)obchvat Horní Lukavice_foto QAP (15)

"Je opravdu možné, že by šlovická přeložka mohla být zprovozněna dříve, tedy ještě do konce letošního roku. Nicméně termín prozatím slibovat nelze. Podle smlouvy o dílo by stavba měla být kompletně zprovozněna v dubnu příštího roku," potvrdil QAPu mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Od 20. května už je část nově budované čtyřproudé silnice zprůjezděna. Jedná se o úsek za přivaděčem u Dobřan až po nové kruhové objezdy u Chlumčan. Řidič tady už nejezdí po stávající I/27, ale jedou po nové komunikaci, provoz je tu veden obousměrně vždy v jednom směru.

Stavba přeložky je v plném proudu. "Práce zde nyní probíhají v podstatě na celém řešeném úseku," upřesnil aktuální rozsah prací Adam Koloušek.

Na tuto čtyřproudou silnici má v budoucnu navázat také obchvat Přeštic. "V rámci příprav na stavbu obchvatu Přeštic nyní probíhá příprava zadávací dokumentace pro výběr zhotovitele stavby. Předpokládáme, že pokud vše půjde bez komplikací, bude stavba zahájena zhruba v polovině příštího roku," uvedl dále Adam Koloušek.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24