QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oblíbenou Sportmanii čeká v roce 2023 několik změn

31.01.2023 11:41

Sportmanie se v loňském roce kvůli revitalizaci parku za OC Plzeň Plaza přesunula do Škoda sport parku v Doudlevcích. Letos se oblíbená sportovní akce bude konat opět za obchodním centrem.

Sportmanie 2022_QAP (31)

„Jsme rádi, že bude pro tuto akci znovu využitý prostor u řeky Mže. Díky nové podobě parku se návštěvníci budou v areálu snadněji orientovat a mj. se také navíc využije nový in-line okruh jako jednoduchá cesta po areálu,“ říká primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Vyhledávaná sportovní akce začne již 12. srpna a potrvá devět dnů. „Během předchozích ročníků, které se konaly vždy na konci letních prázdnin, bylo pokaždé nepříznivé a deštivé počasí. Proto jsme to vyhodnotili tak, že se vrátíme k původní tradici a letošní Sportmanii přesuneme na termín o týden dříve,“ vysvětluje Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory, sportu, mládeže a tělovýchovy.

I letos jsou pro návštěvníky Sportmanie připravené doprovodné akce s charitativním přesahem, soutěže o ceny, exhibice a představení sportovních klubů na podiu. V areálu bude rovněž specializované sportovní stanoviště, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet sporty z pohledu hendikepovaných. „Jeden ze dnů bude navíc věnovaný Nadaci Sportující mládeže, kterou založilo město Plzeň, a letos slaví výročí 30 let,“ dodává Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu Magistrátu města Plzně. Za výkony si pak účastníci jako tradičně odnesou unikátní medaile.

Na polovinu června připravilo město Plzeň ve spolupráci s Plzeňským krajem již tradiční akci Roadshow Sportmanie Plzeňského kraje, která se uskuteční v Klatovech, Domažlicích, Tachově a Rokycanech. Další sportovní akce jsou naplánované i na červenec a srpen.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24